Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Майданна справа проти посадовця Андрія Шевціва перебуває в активній фазі

Кримінальне переслідування активіста Львівського Євромайдану, начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Андрія Шевціва перебуває на активній фазі. Нині працівника міськради викликали на допит до обласного управління міліції. Про це сьогодні, 9 січня, під час брифінгу повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко.

Насамперед він пояснив з чого все почалося: «Коли в Україні сталися події, які сколихнули всі міста та регіони, кожний з наших працівників показав свою позицію. Андрій Шевців був найбільш активним: в перший же день він написав заяву про відпустку і став волонтером львівського Євромайдану».

Також Андрій Москаленко нагадав про те, що в перші дні революції надходило багато інформації про перешкоджання виїзду автобусів з львівськими активістами до Києва. «Таке повідомлення надійшло вночі проти27 листопада, коли автобус з студентами УКУ зупинили ДАІ – спершу на вул. Дорошенка, а потім, коли транспортний засіб продовжив рух, – біля села Гамаліївка на трасі Київ-Чоп», – зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови».

І продовжив: «Дізнавшись про це, Андрій Шевців виїхав на місце події: там стояв автобус УКУ, в нього не було номерів, машина працівників ДАІ загородила для руху одну смугу. Також прибули працівник міської міліції, державтоінспекції міста та заступник керівника міліції Львівщини».

Як пояснив Андрій Москаленко, Шевців намагався вирішити це питання, відтак, студенти змогли продовжити рух, але на іншому автобусі.

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» розповів, що 10 грудня Андрію Шевціву повідомили, що ще 26 листопада справу щодо подій біля Гамаліївки зареєстрували в ЄРДР, і він нібито проходить у ній як свідок. Наступного дня його запросили дати свідчення, водночас перекваліфікували зі свідка в підозрюваного. Також Андрій Москаленко зазначив, що справу спершу розслідував райвідділок Пустомитів, нагляд здійснював процесуальний прокурор міста, згодом її передали в прокуратуру Львівщини та у відання обласного управління міліції.

Далі, як повідомив Андрій Москаленко, слідчі прийняли рішення заборонити Шевціву виїжджати за межі Львова. Відтак, він написав клопотання про те, щоби йому дозволили виїхати зі Львова, адже тепер маємо різдвяні свята, а поза містом живуть його бабця та дідусь. Директор департаменту «Адміністрація міського голови» розповів, що 8 січня Шевціва повідомили про те, що його не можуть відпустити через великий обсяг робіт у цій справі. Далі його викликають на допит, на який сам Шевців прийшов, але от інші свідки, які були на місці події, зокрема, йдеться про вище керівництво правоохоронних органів, не з’явилися.

Також Андрій Москаленко додав, що Андрій Шевців знову перебуває на допиті (у момент прес-конференції). «Невідомо, чи цього разу прийде хтось з представників правоохоронних органів. Ця справа не те, щоб не має свого завершення, вона набуває ще більшого ажіотажу»,– зазначив Андрій Москаленко. Власне, саме нині Шевців йому розповів про те, що начебто на його адвоката чинять тиск і хочуть, аби Андрій визнав свою провину, тоді, мовляв, справу закриють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ