Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Майже 2 тисячі психологічних послуг отримали ветерани та їх рідні у Львові

У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій вже декілька років професійні та досвідчені психологи безкоштовно консультують військових та їх родини і допомагають долати кризові ситуації. За 9 місяців 2024 року тут надали майже 2 тисячі таких послуг – найбільше самим військовим, які повернулися з війни. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Серед тих, хто консультує ветеранів та їх родини, є психологиня сестра Анисія. Вона сама колись була військовою та має чималий досвід роботи психолога – працює з учасниками бойових дій близько 10 років.

«Учасники бойових дій звертаються, переважно, з проблемою порушення сну, агресією, ступором, різними симптомами посттравматичного стресового розладу – у кожного бувають різні прояви. А члени сімей військових звертаються з тим, що не розуміють, що відбувається і як їм поводитися, не витримують того, що людина дуже сильно змінилася, повернувшись із війни», – пояснює сестра Анисія, психологиня Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

Консультації, переважно, є індивідуальними. Загалом, аби досягти результату, потрібно не менше 10-12 занять.

Психологиня наголошує, що бойову травму на психологічному рівні однаково доводиться проживати як військовим, так і їх найріднішим людям. І цю травму потрібно вчитися долати з допомогою фахівців і не боятися цього.

«Досвід війни, переважно, запам’ятовується не благополучно, на рівні тіла та емоцій. І це неможливо самому опрацювати – це так, як ми не можемо своїми очима побачити те, що відбувається у нас за спиною», – додає сестра Анисія.

Найпростіший спосіб звернутися за допомогою до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій – зателефонувати у колцентр за номером: 073 962 83 25, і фахівець запропонує обрати зручний день та час для консультації.

Також можна написати в соцмережі центру – у Фейсбук та Інстаграм. Або завітати до центру особисто – центр працює за адресами: вул. Пекарська, 41 та вул. Ген. Чупринки, 85.

Нагадаємо, Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій працює уже 8 років. Це один з перших в Україні центрів, який створили для воїнів та їх рідних, де всю допомогу вони отримують за принципом «рівний-рівному». Це, зокрема, різні консультації, безкоштовна юридична і психологічна підтримка, курси і навчання, як от англійська мова, різні майстерки і відпочинок для дітей захисників. Також центр приймає документи на міські виплати для родин захисників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ