Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 4000 учнів отримали допомогу завдяки благодійній акції «Шкільний Портфелик»

Завдяки благодійній акції «Шкільний портфелик» українці придбали майже 4000 шкільних наборів для дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей. 
фото - пресслужба ЛМР

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Шкільний портфелик» — всеукраїнська благодійна акція, яку вже 21 рік організовує міжнародний благодійний фонд Карітас України. У 2021-му ROZETKA, SoftServe та EPAM долучились до ініціативи, щоб допомогти потребуючим дітям із необхідним шкільним приладдям до навчального року, а головне — дати їм відчути, що хтось небайдужий підтримує їх.

Упродовж акції до неї долучилися компанія SOCAR Energy Ukraine, яка разом із своїми клієнтами зібрала понад 119 000 гривень, що дало змогу збільшити кількість укомплектованих портфеликів на понад 300 одиниць.

Упродовж серпня усі охочі мали можливість «підвісити» шкільний портфелик з усім необхідним приладдям на сайті ROZETKA. За підсумками благодійної акції придбали 3862 шкільних наборів. Пізніше портфелики надіслали до локальних осередків Карітасу по всій Україні. Близько 500 портфеликів передали Карітасу Київ для допомоги дітям в Київській, Вінницькій, Чернігівській та Черкаській областях. До Маріуполя відправили 455 портфеликів – їх передадуть дітям, які навчаються в школах вздовж лінії фронту на сході України, а також дітям цього міста та довколишніх ОТГ.

Такий же розподіл буде і для міста Краматорська, яке отримає 460 наборів. Карітас Хмельницький отримав 400 наборів, які соціальні працівники та волонтери місцевого Карітасу передали дітям по всій області. Ще приблизно 200 шкільних портфеликів віддали до Дрогобича, Тернополя, Одеси та Запоріжжя. Ще 100 розподілено між підопічними Карітасів у Житомирі, Харкові, Полтаві, Кам’янському, Чернівцях, Львові та Нововолинську. Цього року, завдяки надзвичайному результату загальнонаціональної акції діти Бережан, Борислава, Бродів, Надвірної, Чорткова також отримали омріяні портфелі від онлайн-благодійників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ