Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 600 видавців візьмуть участь у львівському Форумі видавців

У ХІІІ Форумі видавців, який відбуватиметься у Львові 14-17 вересня, візьмуть участь 577 видавців, які презентуватимуть близько 400 найновіших видань. Саме стільки заявок отримали станом на 5 вересня організатори Форуму, але заявки продовжують надходити. Повідомила сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції Президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль. Серед видавництв переважно українські, але до участі зголосилися також окремі видавництва Словаччини та Німеччини. Окрім цих закордонних гостей, буде ще колективний стенд Республіки Польща, а от росіяни цьогоріч свого стенду на Форум не привезуть.

Серед головних заходів Форуму цьогоріч є бізнес-форум книговидавців, на якому розглядатимуть проблеми галузі, конкурс «Книга Форуму-2006» з призовим фондом 18 500 гривень, Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» та Перший міжнародний літературний фестиваль.
Відкриття Форуму цього року відбуватиметься у палаці Потоцьких, а церемонія нагородження переможців конкурсу «Книга Форуму-2006» – традиційно у Львівському оперному театрі. Організацією церемонії нагородження займається львівська письменниця Мар’яна Савка, яка не захотіла розповідати, що саме очікує присутніх в Опері. Почесним гостем Форуму буде український письменник-публіцист Іван Дзюба, який прочитає лекцію в Львівському національному університеті імені Івана Франка та візьме участь в кількох інших заходах.
Стенди видавництв традиційно розмістять у приміщенні Палацу мистецтв, на подвір’ї біля палацу Потоцьких, а також на проспекті Свободи. Олександра Коваль очікує, що на Форум прибуде близько 50 тисяч гостей. Щоправда, «міжнародного прориву», за її словами, не відбудеться. Причина – низький розвиток інфраструктури Львова. «Ми зарезервували для гостей та учасників Форуму 900 місць у готелях Львова. Це майже весь міський фонд, причому багато готелів не задовольняють потреби споживачів і пропонують високі ціни і дуже низьку якість послуг», – сказала Олександра Коваль.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ