Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Медичну лабораторію у Львові пікетують через "російський слід"

Біля лабораторії «Сінево» на вул. Володимира Великого у Львові активісти кількох громадських організацій повідомляють клієнтам закладу та перехожим, що аналізи, які вони отримають, буде зроблено за допомогою реактивів російського виробника. Про це повідомили організатори акції протесту.

«Чи довіряєте ви достовірності таких аналізів і чи готові спонсорувати Кремль у війні з Україною?» – таке запитання ставлять людям. Їм також роздають листівки.

«Це безстрокова акція, і ми маємо лише одну вимогу: або «Сінево» працює на європейських реактивах, або нехай змінить вивіску на «російська», а не «європейська» лабораторія, – каже один з організаторів, голова ГО «Слава нації» Микола Цимбала. – Адже ошукувати пацієнтів, які не підозрюють, що спонсорують російський бізнес, – це нечесно».

На думку іншого учасника акції, відомого адвоката та голови ГО «Громадський актив Львова» Олексія Дегтяренка, люди мають знати правду, кому вони здають аналізи, а чи готові вони платити бізнесменам, які співпрацюють з Росією, – це вже власний вибір кожного. «Ми інформуємо львів’ян про цю ситуацію, а рішення кожен приймає сам», – наголосив він.

Наразі акція проходить мирно, без інцидентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ