Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медичний заклад на вулиці Стрийській залишається дітям

Поліклініці бути. Медичний заклад на вулиці Стрийській, 61, який вже минулого тижня мав шанс піти з молотка залишається дітям. Уряд відмовився від наміру продавати приміщення, в якому вже більше 10 років працює дитяча поліклініка.

Завдяки активності мешканців, які зібрали понад 1200 підписів за збереження поліклініки і звернулися до прем'єра Володимира Гройсмана вдалося оперативно вирішити це питання. Буквально за день до проведення аукціону, об’єкт виключили з переліку.

Щоб у майбутньому не виникало тяганини із таким потрібним для людей медзакладом, місто має взяти приклад із громадян і якомога швидше врегулювати питання власності приміщення.

«На підставі звернення мешканців Сихівського району я підготувала проект ухвали Львівської міської ради про надання згоди на прийняття у комунальну власність приміщення поліклініки і сподіваюся, що за підтримки колег на найближчій сесії її буде прийнято», - запевняє депутат ЛМР фракції БПП «Солідарність» Уляна Пак.

Додамо, що саме приміщення наразі перебуває у власності Міністерства оборони, яке й вирішило продати його на аукціоні. Втім, цьому завадила лише миттєва реакція мешканців району та громадських активістів. Відтак, під зверненням до уряду підписалися 1257 жителів.

Звернення мешканців направили до Кабміну і зокрема – до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. «В Уряді відреагували блискавично. В триденний термін наше звернення розглянули і забрали приміщення зі списку про продаж. Уряд почув і зупинив аукціон по приватизації цього об’єкту. Ми бачимо повну підтримку з боку держави», - наголосив один із ініціаторів – мешканець мікрорайону, активіст громадської організації «Рідний Сихів» Володимир Гой.

Нагадаємо, нещодавно військові, яким належить це приміщення, повідомили, що майже 240 квадратних метрів виставляють на аукціон і просять звільнити орендовану площу. Однак, у міському управлінні здоров’я пояснили, що військові вчиняють незаконно. Адже, договір оренди укладений до 2021 року.

Тож, тепер, аби ситуація не повторилася, потрібно передати об’єкт на баланс міста.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ