Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Медики КНР поділилися з Україною досвідом боротьби з коронавірусом

Запорукою успіху Китайської Народної Республіки у боротьбі з коронавірусом є профілактичні заходи, контроль за інфікованими та їх симптоматичне лікування. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

Про це заявили представники китайської влади та медики під час спеціального телемосту між Києвом та Чунцином (одне з найбільших міст КНР з населенням понад 30 млн осіб), який відбувся 24 березня.

“Профілактика, контроль, лікування – ось ключові фактори, які стали запорукою нашого успіху в боротьбі з коронавірусом. Якщо раніше в адміністративних межах міста налічувалося 600 інфікованих вірусом, то сьогодні нам вдалося значно покращити ситуацію, наразі є лише 2 пацієнти з COVID-19”, - підкреслив заступник мера м. Чунцин.

Захід відбувся за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Ірини Микичак, заступника Міністра охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та українських експертів сфери охорони здоров’я.

За підсумками телемосту Посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун запропонував Міністрові охорони здоров’я України Іллю Ємцю провести ще кілька телемостів на експертному рівні, щоб якомога ефективніше протидіяти коронавірусу в Україні.

ʺКитай уже здійснює низку заходів задля допомоги України. Дружній китайський народ завжди буде з Україною і не покине вас напризволяще у боротьбі з коронавірусомʺ, - наголосив Фань Сяньжун.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, львівські медики проведуть консультацію з ізраїльськими колегами щодо COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ