Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики Львова б’ють на сполох

Медики Львова закликають усіх мешканців зважати на карантинні заходи та дотримуватись тих обмежень, які можуть врятувати життя. Адже зараз значно збільшилась кількість пацієнтів, зокрема з важким перебігом коронавірусної хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади. Про це повідомили 30 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото Олена Ляхович

Як наголосив мер Львова Андрій Садовий, станом на зараз у Львові з Covid -19 вже госпіталізовано 1017 осіб, з динамікою плюс 50−60 осіб щоденно.

"Ми вже перейшли 1000 людей, які госпіталізовані з Covid. Станом на сьогодні, в наших міських лікарнях знаходяться 1017 хворих. За останню добу в межах області було госпіталізовано 303 хворих, в межах м. Львова — 114 хворих. Тобто кожного дня ми маємо в плюсі 50−60−70 і більше хворих. Ми з самого початку мали резерв 1300 ліжок. Ми зараз цей резерв збільшуємо до 2 тис ліжок. І цей резерв ми будемо мати приблизно до 10 квітня. Але якщо така динаміка, яка сьогодні спостерігається, триматиметься, то цього не буде достатньо, і треба буде відкривати нові і нові ліжка в них лікарнях", — повідомив під час брифінгу Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як наголосила Наталія Матолінець, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги, зараз у відділенні інтенсивної терапії цієї лікарні перебуває 54 пацієнти у вкрай важкому стані. І попри те, що учора було розгорнуто додатково 48 ліжок реанімації, за такої значної кількості госпіталізацій і цих ліжок буде недостатньо.

"Як практикуючий лікар, я хочу сказати, що ситуація дійсно є критичною. А медичний персонал міста Львова працює на межі моральних і фізичних зусиль. На сьогодні в нас є 54 пацієнти в лікарні швидкої медичної допомоги, які перебувають в критичному стані для життя, — тобто існує реальна загроза, що вони можуть не повернутись з лікарні додому.

Ми відучора розгорнули ще 48 додаткових ліжок у відділенні інтенсивної терапії для надання допомоги пацієнтам в критичному стані з коронавірусною інфекцією. Але ми розуміємо, що в такій ситуації, коли лише за вчорашній день лише в нашу клініку поступило 55 осіб, ми фізично довго не стягнемо.

Хочу звернутися до усіх про те, що ваша безпека — це карантинні заходи, це обмеження контактів, і це дистанція, і це ваша свідомість і усвідомлення того, що сьогодні ви дивитесь нас по телевізору, а завтра можете стати нашим пацієнтом, а можете і втратити життя", — наголосила Наталія Матолінець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ