Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Менше половини пестицидів на Львівщині зберігаються в контейнерах

Станом на 15 грудня 2005 року на території Львівщини накопичено в 169 місцях зберігання 768,9 тонн зазначених відходів, з яких лише 253,986 тонн затарені в 204 контейнери. Близько 700 тонн – пестициди невизначеного хімічного складу. Повідомило державне управління екології та природних ресурсів у Львівській області, посилаючись на дані  інвентаризації заборонених та непридатних до використання пестицидів, проведеної у листопаді – грудні 2005 року.

Протягом 2004 – квітня 2006 років за кошти Державного та обласного фондів ОНПС, в розмірі 1млн 840 тис. грн, з області на знешкодження вивезено 146,789 тонн пестицидів, зокрема 23,3 тонни пестицидів знешкоджено за кошти в сумі 300 тис. грн, які було виділено в квітні 2006 року. Ще 6 тонн - вивезено в серпні 2005 року з Жидачівського району за рахунок коштів міжнародного проекту.
У першому півріччі 2006 року держуправлінням спільно з облСЕС проведено спільні перевірки стану зберігання непридатних пестицидів у Кам’янка-Бузькому, Бродівському та Стрийському районах. За результатами перевірок встановлено незадовільний стан зберігання цих речовин, зокрема наявні випадки зберігання під відкритим небом та руйнування складів.
Згідно зі ст. 17 Закону України «Про відходи» суб'єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами повинні забезпечувати повне збирання, належне зберігання та недопущення знищення  і псування відходів, та відшкодовувати шкоду, заподіяну навколишньому  природному середовищу, здоров'ю та майну громадян, підприємствам, установам та організаціям внаслідок порушення встановлених правил поводження з відходами, відповідно до законодавства України.
У випадку відсутності власника відходів місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування ведуть їх облік і несуть відповідальність за комплексне  використання  таких  відходів, додержання  умов поводження з ними  та  запобігання негативному впливу їх на навколишнє природне середовище і здоров'я людей.
До обов’язків держуправління екоресурсів у Львівській області належить державний контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ