Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Львова зустрівся з реалізаторами проекту е-квитка

Як повідомили 25 вересня у прессслужбі ЛМР, цього тижня у Львові з робочим візитом перебувають представники чеської компанії «Mikroelektronika». Спільно з представниками з ЛКП «Львівавтодор» та «Softserve» провели огляд і технічні заміри всіх моделей трамваїв та тролейбусів, автобусів, які використовуються у Львові, для визначення, як має відбуватися встановлення валідаторів у транспорті міста.

«Для Львова дуже важливим є проект впровадження електронного квитка. Зараз ми уклали угоду з „Електроном“ на 250 електробусів. Це безпрецедентна угода не лише в Україні, але й, думаю, що і в Європі. Також триває тендер з Європейським інвестиційним банком на закупівлю 100 автобусів, підписана угода з „Електроном“ на 10 трамваїв, і з МФК готуємо угоду на придбання 100 тролейбусів з автономним ходом. Ми хочемо пересадити наших мешканців на якісний громадський транспорт і забезпечити зручну оплату. Тому ваша робота є важливою і чекаємо на найшвидші результати, щоб львів'яни могли з цього користати», — відзначив мер Львова Андрій Садовий.

Зі свого боку представники «Microelectronika» розповіли меру, що впродовж тижня спільно з ЛКП «Львівавтодор» та «Softserve» було опрацьовано важливі робочі питання. Зокрема, відбувся виїзд в депо ЛКП «Львівелектротранс», АТП-1, ТзОВ «Успіх БМ», де провели технічні заміри всіх моделей трамваїв, тролейбусів та автобусів, які використовуються в Львові.

Для кожного типового транспортного засобу буде виготовлена проектна документація, в якій повинно бути вказано: траса кабелів, місця підключення до мережі, місця розташування бортового комп'ютера, консолі водія, валідаторів.

Також проведено ряд спільних нарад між ЛКП «Львівавтодор» та «Softserve», на яких обговорили багато спірних питань, опрацьовано ряд документів щодо розбіжностей між початковою версією контракту та фінальною версією. Затверджено ряд поправок.

Було проведено спільну виїзну нараду на будову Центру обслуговування споживачів АСОП на Горбачевського 10, на якій було враховано ряд зауважень та пропозицій від «Mikroelektronika». Також було проведено спільну виїзну нараду на Коновальця, 109, де розташована служба технічної експлуатації АСОП та диспетчерський пульт організації дорожнього руху.

Нагадаємо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній «Mikroelektronika spol s r.o.» та «SoftServe — Municipal Technologies LLC». Загальна максимальна вартість проєкту — 11,2 млн євро (10 млн євро — кредит ЄБРР, 1,2 млн євро — місцевий внесок). Консультант — австрійська компанія «iC Conculenten».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ