Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Меріл Стріп погодилася приєднатися до кампанії зі звільнення Сенцова

Американська кіноактриса, триразова володарка премії "Оскар" Меріл Стріп висловила готовність взяти участь у міжнародній кампанії на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно засудили й утримують у РФ.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм повідомив, що зустрів Стріп в американському ПЕН-центрі, який в цьому році присудив премію Сенцову. 

"Після традиційної фотосесії ми опинилися в кількох метрах, і я вирішив, що раз вже так вийшло, пані Стріп могла б стати ще одним адвокатом нашого кримчанина. На мій подив, актриса була в курсі, що серед номінантів премії є засуджений режисер, але всіх подробиць його історії не знала. Під час нетривалого діалогу мені вдалося досить детально розповісти їй про історію Сенцова... Вона жваво цікавилася деталями і наприкінці розмови сама запитала, "чим ми можемо допомогти?", – написав політик на своїй сторінці в Facebook у неділю, 30 квітня.

Найєм розповів Стрип про ініціативи ПЕН-центру зібрати коаліцію міжнародних організацій, які б виступили за звільнення Сенцова з російської в'язниці і запропонував їй символічно підтримати українського режисера фотографією з табличкою #FreeSentsov. Під час нагородження Сенцова премією актриса розплакалася, а після церемонії повідомила про готовність приєднатися до кампанії ПЕН-центру по його звільненню, додав депутат.
dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ