Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Брюхович зібрали підписи під петицією про створення скверу

Як зазначено в петиції, громада просить розширити сквер в селищі Брюховичі на вул. Львівській поряд з храмом св. Терези від дитяти Ісуса.

В Брюховичах, поряд з Храмом Св.Терези від Дитяти Ісуса на відстані 200 м від берегів Брюховицьких озер навпроти "Чебуречної" розташований невеликий сквер, до території якого належить колишній Брюховицький пагорб слави, братська могила 75 воїнів, де нещодавно був демонтований радянський пам’ятник. Поряд з сквером, на природному пагорбі, розташовані закинуті комунальні землі, які не надані у власність та користування.

Сквер є єдиною зеленою зоною загального користування в цьому районі, ним користуються не лише брюхівчани, але й львів’яни та туристи, які приїжджають відпочивати у Брюховичі на озера.

З пагорба скверу відкривається чудовий краєвид на Брюховичі.

Мешканці прилеглих до скверу районів Брюхович понад два роки тому звертались до Львівської міської ради про збільшення території існуючого скверу, розташованого на вул. Львівській поряд Храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса, до площі понад 0,33 га.

У відповідь на звернення Львівська міська рада розробила проєкт ухвали про виділення земельної ділянки для скверу площею 0, 33 га за рахунок земель, які не надані у власність та користування.

Процес виділення земельної ділянки під сквер затягується, оскільки ОСББ по вул. Львівській 24, земельна ділянка якого межує з потенційними землями скверу, під час війни без жодних законних підстав звернулось до Львівської міської ради про виділення їм земельної ділянки, яка запланована бути сквером та зеленою зоною загального користування, під будівництво на ній поряд з братською могилою багатоквартирного багатоповерхового будинку.

Території, які пропонуються мешканцями Брюхович для розширення скверу, є вільними та не наданими у користування. Окрім того, в цьому районі Брюхович багато житлових багатоквартирних будинків та немає зелених зон загального користування.

Відповідно в петиції просять виділити земельну ділянку орієнтовною площею 0,33 га для облаштування скверу у селищі Брюховичі по вул. Львівській поряд з Храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ