Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці та підприємці не витрачатимуть власних коштів при перейменуванні вулиць

Зміна назви вулиці нічого не змінюватиме для її мешканців, тож усі документи за старими адресами залишаться чинними та не потребуватимуть заміни. Про це розповіла керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.
Фото: Гал-інфо

Як пояснила посадовиця мерії, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною та безтерміновою.

"Ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово, адже бігти замінювати документи на майно чи землю у такому разі не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа

Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба. Хоча сучасний паспорт вже навіть і штампу не передбачає", - зазначила Наталія Алєксєєва.

Єдині суб'єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів у разі перейменування, – це підприємці та підприємства.

"Але процедура безкоштовна (без адміністративного збору) та не визначено терміну для внесення таких змін", – наголосила Наталія Алєксєєва.

Вона уточнила, що йдеться про перейменування щонайменше чотирьох десятків львівських вулиць, шести – у Винниках, п’яти – в Рудному, та однієї – в Підрясному.

"При всій повазі до Боткіна чи Брюллова, Венеціанова чи Менделєєва, і без львів’ян про них є кому подбати…  А от наші місця матимуть український та львівський пам’ятний слід. Усе робимо на спільній комісії, за участі фахівців вивчаємо всі пропозиції", - додала керуюча справами виконкому ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ