Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мешканці Зубри вимагатимуть справедливості просто на сесії Львівської облради

Мешканці села Зубри, що біля Львова, завтра, 29 березня, на сесії Львівської облради, вимагатимуть справедливості з приводу того, що їх землі нечесно забирають для потреб Євро-2012. Про це сьогодні, 28 березня, на передсесійній прес-конференції голови Львівської облради Олега Панькевича повідомив член ініціативної громадської групи Андрій Петришин.

«Ми готові віддати землю, але нехай нам дадуть рівноцінну землю взамін. Натомість вони пропонують нам лише 600 грн за сотку», - повідомив він.

За його словами мешканці вже 8 місяців ведуть переговори з Львівської ОДА, однак безрезультатно.

«Вісім місяців тому ми підготували нотаріальні заявки, що ми відмовляємося від грошей і просимо лише рівноцінного обміну. А 20 лютого на прийомі в Михайла Цимбалюка під час виїзного прийому громадян у Пустомитівському районі він дав відповідні доручення Лукашику та Губицькому…», - повідомив Андрій Петришин, додавши , що попри це нічого не змінилося.

Він звернувся із проханням до Олега Панькевича не підтримувати на сесії розпорядження Кабміну, яке попросять внести до порядку денного.

Перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій в свою чергу зауважив, що справді на ім’я голови надійшов лист із Львівської ОДА з проханням внести це питання в порядок денний і ще в п’ятницю воно було розглянуте на комісіях. Він подякував за те, що депутатів попередили завчасно про наміри влади.

«Якщо громада проти, то депутати ніколи не підтримають такого рішення», - сказав Петро Колодій.

Олег Панькевич пообіцяв, що завтра на сесії представник громади матиме змоги висловитися та запевнив: «Якщо існує конфлікт між владою та громадою, то депутати завжди будуть на боці громади».

Мешканці села Зубра повідомили, що планують приїхати завтра, 29 березня, об 11.00 під стіни Львівської обласної ради та проситимуть депутатів захистити їх право на землю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ