Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Львівщини просять допомогти лелекам

У зв’язку з несприятливими погодними умовами, які становлять загрозу для птахів, екологи просять мешканців Львівщини забезпечити їх охорону та збереження, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Оскільки, лелеки зараз потерпають від холоду та мають обмежений доступ до кормової бази, виникає потреба у їх підгодівлі. Доцільно постелити сіно/солому біля місць перебування лелек (на відстані 15-20 метрів), на яку викладати корм.

Звертаємо увагу, що лелеки ковтають їжу цілком, тому краще, щоби їжа була подрібнена (напр., риб'ячі голови чи шматочки м'яса: краще прісноводних риб чи дрібні карасики), субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку) і тваринництва (яловичина: обрізки, кишки – трохи подрібнені), шматочки курячого або м'яса яловичини, а також поставити ємність з водою. Обов’язково має бути їжа тваринного походження, до якої можна досипати в помірних кількостях зерно чи висівки.

Якщо птахи зовсім ослаблені (тобто такі, які слабо не реагують на людей), то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами.

Не будьте байдужими! Допоможіть лелекам!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ