Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Львівської МТГ просять утримуватися від купання під час Водохреща

З огляду на нестабільну температуру зовнішнього повітря, через що крига на водоймах може бути нестійкою, мерія просить усіх мешканців Львівської МТГ утримуватися від купання та виходу на кригу під час святкування Водохреща.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Наступного тижня — 19 січня, християни східного обряду відзначатимуть свято Богоявлення Господнього, або як в народі його називають Водохреща. Для багатьох у цей день вже стало традицією купатися у водоймах і пірнати в ополонку.

"Наступного тижня матимемо свято Водохреща. У цей день багато людей полюбляють, хто з певних переконань, хто просто для забави, занурюватися у воду. Відзначу, що за прогнозом синоптиків йде похолодання і на водоймах утвориться крига. Проте, з огляду на перепади температур, адже сильний мороз буде лише кілька днів, крига може бути нестійкою. Відповідно вихід на кригу є небезпечним, особливо коли водойма глибока.

Тому закликаю усіх мешканців Львівської МТГ бути обережними і утриматися від традиційного для багатьох купання чи пірнання в ополонку як на Водохреща, так загалом потягом зимового періоду. Зокрема, уникати виходити на лід на водоймах, де немає відповідно обладнаних безпечних місць. Також закликаю убезпечити і застерегти від цього дітей.

Важливо бути свідомими щодо можливих небезпек, дотримуватися усіх рекомендацій і не наражатися на ризик", — наголосив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ