Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців області запрошують на Всеукраїнську прощу до Страдчу

Мешканців області запрошують долучитись до на Всеукраїнської прощі до с. Страдч, присвяченої пам'яті страдецьких блаженних отця Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, дню мирянина та 1030-річчю хрещення Київської України-Русі. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Цього року проща відбудеться водинадцяте.

Проща є чудовою нагодою для всіх вірних греко-католицької церкви об'єднатись у молитві за утвердження українського народу. Під час прощі відбуватимуться віднова хресних обітів, присяга тверезості, благословення і освячення всякої речі.

Приблизна кількість учасників 25-30 тисяч людей, 100 священиків.

Організатори: Львівська архиєпархії УГКЦ, парафія Успіння Пресвятої Богородиці с. Страдч, Яворівського району (парох о. Іван Колтун
067-752-57-72)

Програма прощі:

Вівторок, 26 червня 2018 року

8:30 - З’їзд прочан у с. Ямельна (місце мученицької смерті блаженних священомученика Миколи Конрада та мученика Володимира Прийми) с. Ямельна Яворівський район

9.00 – 10.00 - Молебень на могилі блаженних мучеників Миколи Конрада та Володимира Прийми (очолює владика Володимир (Груца) с. Ямельна Яворівський район

10:00-11:00 - Піша хода до молитовного поля біля Страдецької Гори

11:00 - Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, с. Страдч

12:30 - Початок Хресної дороги

Довідка.

Страдч – відпустовий Марійський паломницький центр, що славиться своїм підземним монастирем та Хресною Дорогою. У 1936 році Папа Римский Пій ХІ встановив на страдецькій горі Хресну дорогу та надав Страдчу статусу відпустового місця. Мало того, Страдецька Хресна дорога (Кальварія) отримала від Папи значення Єрусалимської Хресної дороги. На вершині 350-метрової гори – храм Успення Пресвятої Богородиці.

Страдч є також місцем подвигу і поховання двох новомучеників УГКЦ – о. Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, які загинули у 1941  році під час радянської окупації Галичини. У 2001 році Папа Римський Іван Павло ІІ проголосив о. Миколу Конрада та Володимира Прийму блаженними.
Блаженний Микола Конрад – професор, католицький богослов, філософ, суспільний ідеолог. Вважається духовним опікуном студентської молоді. Володимир Прийма – єдиний мирянин, який проголошений блаженним, є опікуном мирян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ