Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Meta почала блокувати російську пропаганду

Днями очільник Мінцифри Михайло Федоров звернувся до Марка Цукерберга, щоб він заблокував для росіян Facebook та Instagram.

Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

На офіційному сайті корпорації розповіли, які заходи вжила Метa у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

"Ми створили центр спеціальних операцій, в якому працюють експерти з усієї компанії, в тому числі носії української та російської мови, які цілодобово стежать за платформою, що дозволяє нам реагувати на проблеми в режимі реального часу.

Ми додали декілька функцій безпеки в Україні, зокрема можливість закрити свій профіль в Facebook, завдяки чому перегляд та пошук списків друзів буде заблоковано. Крім того ми додаємо нові інструменти в додатку Месенджер.

Ми вживаємо значних заходів для боротьби з поширенням дезінформації, розширюючи можливості третьої сторони щодо перевірки фактів російською та українською мовами.Також ми забезпечуємо більше прозорості щодо контрольованих державою ЗМІ, забороняючи рекламу російських державних ЗМІ та демонетизуючи їх облікові записи.

Ми разом в думках з усіма, хто постраждав від війни в Україні. Ми впроваджуємо значні заходи в наших додатках, щоб забезпечити нашу спільноту і підтримати людей, які користуються нашими послугами — як в Україні, так і по всьому світу.

Нижче наведені деякі з конкретних дій, які були впроваджені у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

ДОПОМОГА В ПІДТРИМЦІ БЕЗПЕКИ ЛЮДЕЙ В УКРАЇНІ

Зважаючи на ситуацію в Україні  ми додали декілька функцій безпеки:

Закритий профіль: цей інструмент дозволяє користувачам закрити свій власний профіль на Facebook одним кліком. Якщо профіль буде закритим, відвідувачі Вашої сторінки Facebook, які були додані як друзі, не матимуть змоги завантажувати, збільшувати чи ділитися фотографією закритого профілю, а також бачити публікації чи інші фотографії в чиємусь профілі, незалежно від того, коли були опубліковані. Наші команди працюють з недержавними та суспільними громадськими організаціями, щоб допомогти людям дізнатися про наявність цих інструментів.

Списки Друзів: ми тимчасово усунули можливість переглядати та шукати списки друзів в Україні з метою захисту наших користувачів.

Сповіщення про забезпечення конфіденційності і безпеки в Instagram: ми надсилаємо всім користувачам Instagram в Україні сповіщення зверху стрічки про конфіденційність та безпеку облікового запису. Особливо, для загальнодоступних облікових записів, ми нагадуємо користувачам перевірити свої налаштування, якщо вони хочуть зробити свої облікові записи приватними. Якщо профіль стане приватним, користувач Instagram матиме змогу схвалити або ж не схвалити прохання стежити сторінку від інших користувачів. Лише прийняті користувачі матимуть змогу бачити публікації та Stories. Для користувачів у яких вже є приватний обліковий запис, ми ділимося порадами щодо того, як захистити свій профіль за допомогою надійних паролів та двоетапної аутентифікації.

Конфіденційність та безпека в Messenger: ми розширили інструменти, доступні користувачам Messenger в Україні, наприклад, швидке розгортання сповіщення про знімки екрану та зникаючі повідомлення в наскрізних зашифрованих чатах.

Безпечний обмін повідомленнями в WhatsApp:​​ як завжди, ваші особисті повідомлення і дзвінки  захищені наскрізним шифруванням за замовчуванням, завдяки цьому вони не можуть бути перехоплені жодним урядом. Тепер ви можете використовувати функцію “перегляд один раз” для відправки фотографій або відео, які зникають після перегляду, а також “режим зникнення” для автоматичного видалення всіх нових чатів через 24 години, щоб захистити інформацію в разі втрати телефону. Ми настійно рекомендуємо всім користувачам включити двоетапну верифікацію для захисту від хакерів, які можуть спробувати заблокувати ваш аккаунт.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ НАШОЇ ПОЛІТИКИ

Ми вживаємо додаткових заходів, щоб забезпечити дотримання наших Стандартів та основних принципів спільноти не лише в Україні та Росії, а й в інших країнах світу, де контент може бути поширеним.

Ми застосовуємо нашу політику щодо ворожих висловлювань, насильства і підбурювання та координування завдавання шкоди, використовуючи також технології, які допомагають нам швидко знаходити подібний контент – часто до того, як користувачі його побачать і повідомляють нам.

Ми створили центр спеціальних операцій, у складі якого працюють експерти з усієї компанії, включно з носіями української та російської мов, які цілодобово моніторують і реагують на цю ситуацію в режимі реального часу. Це дозволяє нам швидше видаляти вміст, який порушує наші стандарти або основні принципи спільноти, і служить ще однією лінією захисту від неправдивої інформації.

У нас є групи рецензентів для українського та російського контенту, які допомагають нам переглядати інформацію яка потенційно може порушувати наші правила. Ми також використовуємо технології, що допомагає нам масштабувати роботу наших команд, котрі займаються перевіркою контенту, та визначити пріоритети того, на що саме ці команди повинні витрачати свій час, щоб ми могли видалити саме той вміст, який порушує наші правила, перш ніж він завіруситься всюди. 

Ми отримуємо відгуки від мережі місцевих та міжнародних партнерів щодо виникнення нових ризиків і швидко на них реагуємо. Ми визнаємо, що локальний контекст та знання мови є важливими для цієї роботи, тому ми будемо підтримувати тісний зв’язок з експертами, партнерськими установами та неурядовими організаціями.

У рамках цих зусиль наші служби безпеки продовжують відстежувати нові загрози та застосовувати спеціальні заходи проти зловмисної діяльності.

ЗМЕНШЕННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ НЕПРАВДИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Ми вживаємо широких заходів для боротьби з поширенням неправдивої інформації на наших сервісах і продовжуємо консультуватись в справі цього з зовнішніми експертами. 

Ми видаляємо вміст, який порушує нашу політику, і співпрацюємо зі сторонніми фактчекерами в регіоні, щоб розвінчувати неправдиві факти. Коли наші партнери оцінюють матеріал як неправдивий, ми переміщуємо цей контент вниз стрічки, щоб менше людей його бачили.

У відповідь на кризу, ми розширили можливості фактчекерів для перевріки інформації українською та російською мовами у всьому регіоні та працюємо над наданням додаткової фінансової підтримки українським партнерам, котрі займаються перевіркою фактів.

На додаток до приміток наших фактчекінгових партнерів, ми попереджаємо користувачів у регіоні, коли вони намагаються поділитися деякими зображеннями, пов’язаними з війною, які, на думку нашої системи, мають більш ніж річну давність, щоб люди мали більше інформації про застарілі або оманливі зображення, які можуть бути вирвані з контексту.

Ми також полегшили фактчекерам пошук і оцінку вмісту, пов’язаного з війною, оскільки ми розуміємо, що швидкість є особливо важлива під час останніх подій. Ми використовуємо виявлення ключових слів для групування пов’язаного вмісту в одному місці, що полегшує пошук фактів.

Ми також надаємо людям більше інформації, щоб вони могли вирішувати, що читати, чому довіряти і чим ділитися, додаючи попереджувальні помітки на контент, який сторонні фактчекери оцінили як неправдивий, і застосовуючи спеціальні помітки до ЗМІ контрольованих державою.

Messenger, Instagram і WhatsApp мають обмеження на пересилання повідомлень і позначають повідомлення, які не належать відправнику, щоб інформувати людей, якщо дане повідомлення є від третьої особи.

Ми повідомляємо людей, які раніше ділилися або намагалися ділитися перевіреним контентом, щоб вони могли самі вирішити, чи варто продовжувати ділитися ним.

Сторінки, групи, акаунти та домени Facebook, які неодноразово діляться неправдивою інформацією, отримають додаткові санкції. Наприклад, ми будемо видаляти їх з рекомендацій і показувати весь контент, який вони публікують, нижче в стрічці, щоб його бачило менше людей.

Ми висилаємо повідомлення, коли Ви намагаєтеся підключитися до сторінки Facebook, групи або облікового запису Instagram, які неодноразово ділилися контентом, фактчекерами як неправдивий. Ви також можете натиснути на кнопку, щоб дізнатися більше, в тому числі про те, що деякі повідомлення, опубліковані цією сторінкою, групою чи обліковим записом, містять неправдиву інформацію, а також, щоб знайти посилання на додаткову інформацію про нашу програму перевірки фактів.

ПРОЗОРІСТЬ ЩОДО ДЕРЖАВНИХ ЗМІ

Ми забезпечуємо більшу прозорість облікових записів державних ЗМІ, включаючи російські RT і Sputnik, оскільки вони поєднують в собі вплив медійної організації і стратегічну підтримку держави. Ми також вважаємо, що люди повинні знати, чи надходять новини, з якими вони ознайомлюються, від ЗМІ, перебуваючого під впливом уряду.

Ми забороняємо рекламу в російських державних ЗМІ і демонетизуємо їх акаунти.

Ми також продовжуємо додавати примітки на інші російські державні ЗМІ.

Ми відхилили наказ російської влади припинити незалежну перевірку фактів і маркування контенту, розміщеного в Facebook чотирма російськими державними ЗМІ.

Державні ЗМІ, як і інші видавці, мають право на перевірку фактів, і наші сторонні фактчекінгові партнери можуть оцінювати їх контент.

Державні ЗМІ повинні дотримуватися наших стандартів спільноти та рекламної політики.

Оголошення та пости державних ЗМІ на Facebook і Instagram мають яскраве маркування. Ми розміщуємо помітки на профілях Instagram, в розділі “про цей обліковий запис”,а також в розділі “прозорість сторінки” для сторінок на Facebook, а також в нашій бібліотеці реклам.

Ми розробили наші пояснення та стандарти для контрольованих державою медіа-організацій за участю понад 65 експертів з усього світу, котрі спеціалізуються на ЗМІ, управлінні, правах людини і розвитку.

Ми як і раніше пильно стежимо за виникаючими тенденціями і готові зробити додаткові дії відповідно до вимог ситуації, що склалася.

Ми знаходимося в контакті з урядом України. На їх прохання ми обмежили доступ до кількох облікових засо  в Україні, включаючи рахунк, що належать деяким російським державним ЗМІ. Ми також розглядаємо інші запити уряду про обмеження доступу до російських державних ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ