Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна опера покаже прем'єру осучасненої «Травіати»

Опера «Травіата» Джузеппе Верді пройде 29 та 30 жовтня, розповідають в Мінкультури.
Фото - Мінкультури

Опера «Травіата» Джузеппе Верді у постановці Анатолія Солов'яненка – це сучасне бачення класичного твору. Два дні поспіль під час вистав глядачі зможуть поринути у театральний світ та відпочити від новин про війну, адже мистецтво лікує душі.

Опера «Травіата» поза простором і поза часом. Сюжет спектаклю актуальний завжди і в будь-якому місці. «Ці події не прив'язані до конкретної історичної доби, до певних історичних перипетій, а безпосередньо пов'язані з глибиною людських почуттів, переживань і всього спектра емоцій, які властиві кожній людині. Тому власне і виникло бачення та бажання переосмислити спектакль, зробити його близьким до сучасного глядача», – розповів режисер-постановник Анатолій Солов'яненко під час пресконференції, яка відбулась у бомбосховищі театру.

Разом зі сценографом Андрієм Злобіним та художником костюмів Ганною Іпатьєвою команда театру створила спектакль поза простором і часом. Головний акцент – на стосунках, взаєминах героїв, їхніх почуттях, емоційних переживаннях, які притаманні героям Дюма і, відповідно, Верді.

«Оскільки опера «Травіата» у березні наступного року святкуватиме своє 170-річчя від дня першої постановки, то, напевно, немає оперного театру в світі, який протягом свого існування не звертався б до постановки цього твору. Тому перед нами стояло досить складне завдання – ми хотіли зробити зовсім новий і такий власний, авторський, якщо можна так сказати, погляд на цю драматургію та музику. Наскільки це вдасться – вирішить глядач, але у процесі роботи ми намагалися вирішити це завдання», – сказав Анатолій Солов'яненко.

Постановний склад: Анатолій Солов'яненко (режисер-постановник), Микола Дядюра (диригент-постановник), Вікторія Савенко (хормейстер-постановник), Андрій Злобін (художник-постановник), Ганна Іпатьєва (художник костюмів), Віктор Іщук (постановник танців).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ