Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Microsoft розпродала свій перший ноутбук Surface Book за 5 днів

Microsoft розпродала запаси своєї першої моделі ноутбука Surface Book за п’ять днів, передає MarketWatch. Пристрій було офіційно представлено 6 жовтня і було відразу ж доступно для замовлення через сайт компанії.

За даними джерела, на сайті Microsoft зараз пропонується користувачеві залишити адресу електронної пошти, на яку буде направлено повідомлення, коли ноутбуки всіх версій Surface Book – від $1499 до $2099 – знову надійдуть у продаж.

«Завжди складно зрозуміти, чи пристрій розпродано з-за приголомшуючого попиту або з-за недостатньої пропозиції. Підозрюю, що в цьому випадку проблема в пропозиції», – заявив головний аналітик Jackdaw Research Джен Доусон.

За його словами, Microsoft було від чого відштовхуватися, прогнозуючи початкові обсяги виробництва Surface Book, тому оцінки, швидше за все, були консервативними. У 2013 році компанії довелося списати $900 млн за надмірного оптимізму в прогнозах продажів Surface RT.

Раніше глава підрозділу преміальних пристроїв Microsoft Панос Панай заявив, що Surface Book – «самий тонкий і потужний комп’ютер у світі». Його знімний екран має діагональ 13,5 дюйма і дозвіл 3000×2000 пікселів (267 ppi), а продуктивність, згідно із заявою компанії, в два рази вище, ніж у MacBook Pro.

В Редмонді обіцяють тихий хід клавіатурного блоку, клавіші доповнені підсвічуванням. Гаджет пропрацює до 12 годин, якщо вірити компанії. Пристрій оснащується процесорами Intel 6-го покоління i5 або i7, а також твердотільними накопичувачами об’ємом 128/256/512 ГБ і 1 ТБ, двома USB 3.0 і повнорозмірним кардрідером. Дискретна графіка від NVIDIA з пам’яттю GDDR5 на місці. Екран Surface Book можна відстебнути від клавіатурного блоку, де розташована дискретна графіка, і використовувати як планшет.

Стартова ціна Microsoft Surface Book становить $1499, у ноутбука MacBook Pro – $1299.

Євромобіл

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ