Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міненерго оприлюднило законопроєкт, що передбачає розширення повноважень відомства

Міністерство енергетики оприлюднило урядовий законопроєкт "Про внесення змін до закону України "Про ринок електричної енергії" щодо врегулювання питань забезпечення безпеки постачання електричної енергії". Міненерго пропонує посилити держконтроль за енергоринком задля безперебійного постачання електроенергії

Міністерство енергетики розробило законопроект, яким пропонує розширити повноваження відомства та посилити державний контроль на ринку електроенергії. Метою є забезпечення безперебійного енергопостачання споживачам, йдеться в пояснювальній записці.  

Зокрема, Міненерго пропонує надати собі повноваження затверджувати графіки ремонтів на електростанціях, плани розвитку операторів систем розподілу, а також встановлювати вимоги до накопичення вугілля на ТЕС і ТЕЦ.

Крім того, відомство зможе видавати оператору системи передачі обов’язкові для виконання приписи щодо технічного стану електромереж та усунення порушень.

В Міненерго сподіваються, що це дозволить запобігти масштабним технологічним збоям в енергосистемі та забезпечити стабільне енергопостачання в країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ