Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міненерго заперечує інформацію про відключення електроенергії з жовтня

Міністерство енергетики України заперечує інформацію про заплановані відключення електроенергії для населення з 1 жовтня. Енергосистема готова до зими.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Міністерство енергетики України спростувало інформацію про заплановане відключення електроенергії для населення з 1 жовтня 2023 року.

Відомство наголосило, що енергосистема країни повною мірою готова до опалювального сезону. Завдяки масштабній ремонтній кампанії генеруючі потужності здатні задовольнити потреби в електроенергії. У денний час навіть спостерігається її профіцит.

Отже, жодних відключень електрики для населення цієї осені не планується. Єдиним винятком можуть стати наслідки ракетних обстрілів інфраструктури, як це траплялося минулого опалювального сезону.

Раніше деякі оператори оприлюднили графіки можливих відключень на випадок пошкоджень системи. Проте вони застосовуватимуться лише в разі надзвичайних ситуацій.

Міненерго закликає ЗМІ поширювати лише офіційну перевірену інформацію та готове надавати роз'яснення з приводу енергопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ