Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

"Альфа-банк" заробив на держборгу України $320 млн: Мінфін відкинув закиди Тимошенко, але по суті - ні слова

Міністерство фінансів України "категорично спростовує безпідставні звинувачення" екс-прем'єра і лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо нібито просочування інсайдерської інформації відносно переговорів з кредиторами з питання реструктуризації, завдяки чому російський "Альфа-банк" зміг заробити на держборгу України $320 млн.

Про це йдеться у заяві Мінфіну, опублікованій на офіційному сайті відомства після того, як Тимошенко в ефірі програми "Шустер Live" звинуватила в цьому урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Віталія Лисовенка. 

"Переговори із Спеціальним комітетом кредиторів були проведені відповідно до міжнародних стандартів прозорості і під спостереженням Міжнародного валютного фонду. Учасники ринку або ніхто з міжнародних регуляторів, задіяних у переговорах, не помітили жодних аномалій або викривлень на ринку під час переговорів, які були б можливі при купівлі-продажі облігацій на підставі інсайдерської інформації, в чому полягає суть звинувачень Тимошенко", - стверджують у Мінфіні.

Відомство звертає увагу на те, що сама Тимошенко "із сльозами" підтримала реструткризацию держборгу під час голосування у Верховній Раді у четвер, 17 вересня.

"Важливість досягнутої угоди була визнана конституційною більшістю Верховної Ради в четвер, 17 вересня, під час прийняття 3 відповідних проектів законів про реструктуризацію, за кожен з яких проголосувало більш як 300 народних депутатів. У тому числі, важливість угоди визнала сама Тимошенко, яка проголосувала на підтримку цих проектів законів, - так само, як і представники її політичної фракції. Необгрунтовані нападки не можуть змінити дійсність або применшити успіх угоди щодо реструктуризації боргу з кредиторами", - додали у прес-службі Мінфіну.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ