Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Міністерство охорони здоров’я робитиме особливий акцент на щепленнях проти «дикого поліомієліту»

Суто медична відповідальність – це правильно визначити, що дитина здорова і можна провести щеплення. Вибір – за батьками. Не треба перекладати відповідальність. Батьки, пускаючи на світ дитину, відповідальні за неї, а медики долучаться професійно. Про це сьогодні, 30 серпня, під час брифінгу повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, коментуючи ситуацію із щепленнями дітей напередодні 1 вересня.

«Питання щеплення та вакцинації виходить за межі суто медичної проблеми. Якщо ми досягаємо відповідного рівня колективного імунітету, то ми нація, яка епідемічно захищена. Ми запланували провести додаткову нараду з вченими, щоб дати зрозуміти батькам, що вони відповідають, якщо дитина захворіла і захворіє увесь клас, тому кінцеве рішення буде за медиком і вчителем та батьками», - сказала Богатирьова.

За її словами, в Україні реально проводити додаткові щеплення.

«Зараз майже  завершили роботу по створенню нового проекту календаря щеплень. Ми провели наради з міжнародними організаціями, вивчили їхній досвід і можемо говорити, що сьогодні акцент будемо робити на щепленні проти вірусу дикого поліомієліту. Ця проблема є в світі, є в країнах, які мають тісні  стосунки з Україною і де ми маємо безвізовий режим пересування наших громадян. Тому, опанувавши цю ситуацію, ми обов’язково доведемо це до громади», - сказала Богатирьова.

Фото: tsn.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ