Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр екології може піти у відставку: деталі

Народний депутат від Слуги народу Данило Гетманцев під час брифінгу за результатами засідання політсили сказав, що є інформація про імовірність появи у Верховній Раді заяви про звільнення від міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.
Роман Абрамовський

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами депутата, заяви про відставку від Абрамовського поки ні фракція, ні керівництво Верховної Ради не отримували.

«Ми заяву ще не бачили… Це питання обговорювалося на фракції тільки що як інформація про те, що така заяви може з’явитися. Її оголосив голова фракції, ми йому довіряємо. Тобто ця інформація має найвищий рівень достовірності», - зазначив Гетмацев.

Водночас сьогодні заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на брифінгу в кулуарах Верховної Ради зазначила, що парламент зможе проголосувати за звільнення Абрамовського з посади міністра уже в четвер, 21 жовтня, якщо його заява надійде до парламенту сьогодні, 19 жовтня.

"Ми вчора обговорювали, дійсно, цього тижня може бути проголосована відставка Абрамовського, міністра екології. У п'ятницю була досить негативна оцінка діяльності Міністерства екології з боку членів РНБО. Я допускаю, що якщо ця заява офіційно надійде у Верховну Раду сьогодні, то в четвер ми зможемо за процедурою проголосувати його відставку у Верховній Раді. Але потрібно, щоб вона сьогодні надійшла, бо завтра має бути комітет", - зазначила Кравчук.

Вона додала, що у фракції ще не обговорювали кандидатів на цю посаду, але зауважила, що серед них можуть бути члени фракції "Слуга народу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ