Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерство екології відокремлять від Міністерства енергетики

Як інформує прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Кабінет Міністрів України на засіданні 27 травня прийняв постанову про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади і розмежування повноважень у сферах енергетики та охорони навколишнього середовища.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що критична ситуація в енергетичній сфері потребує швидких рішень: "У нас нема шести місяців утворювати Міністерство енергетики. Тому ми, власне, йдемо таким шляхом: виділяємо Міністерство екології, будемо пришвидшувати всі процедури і рухатися вперед. Критично важливо зараз забезпечити стабільність власне енергетичної системи України".

В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець зазначила, що розмежування повноважень у сферах енергетики та охорони навколишнього середовища підвищить ефективність реалізації державної політики за цими напрямами. "Це дасть змогу комплексно впорядкувати процес формування держаної політики у цих сферах і уникнути конфлікту інтересів при реалізації державної політики", - підкреслила вона.

Таке рішення також відповідає запиту громадських екологічних організацій, які просили відокремити ці сфери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ