Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міністр оборони України провів зустріч з Послом Французької Республіки в Україні

Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, сьогодні, 29 листопада, у Києві відбулась зустріч Міністра оборони України Степана Полторака та Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні пані Ізабель Дюмон.

Степан Полторак поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію, що склалася в Азово-Чорноморському басейні, пов’язану з незаконними агресивними діями РФ стосовно корабельної групи Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Міністр оборони України зазначив, що 26 листопада Верховна Рада України прийняла Закон України “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” щодо введення в 10 областях воєнного стану терміном на 30 діб.

"Воєнний стан – це відповідь на ті загрози, які наразі існують. Всі конституційні права та свободи громадян будуть збереженні. Також не планується проведення мобілізації, лише короткотривалі збори резерву першої черги", – наголосив Степан Полторак.

Глава оборонного відомства розповів також про основні напрямки оборонної реформи, яка включає в себе запровадження демократичного цивільного контролю, реформу системи військової освіти та органів управління, розбудову військової інфраструктури.

Сторони також обговорили стан та перспективи двостороннього українсько-французького співробітництва, відзначивши плідну та конструктивну співпрацю.

Під час зустрічі пані Дюмон представила новопризначену аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні полковника Андре Еврар та завірила у незмінній підтримці територіальної цілісності та незалежності України.

На завершення зустрічі Міністр оборони України подарував пані Послу книгу «Світ, який ми захищаємо» та попросив передати запрошення Міністру оборони Французької Республіки відвідати Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ