Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр Омелян вирішив піти в політику

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що після завершення урядової кар’єри має намір зайнятися політикою. В ефірі Громадського він пояснив, що політичні амбіції у нього з’явилися після відкриття детективами НАБУ кримінального провадження.

"Після всіх цих цікавих подій навколо мене я бачу чіткий шлях - в політику", - сказав міністр.

За словами Омеляна, декілька політичних сил вже надіслали свої пропозиції. Однак він не веде ніяких переговорів, оскільки "повинен підбити підсумки" з Народним фронтом.

Він зазначив, що пропозицій приєднатися до Блоку Петра Порошенка не отримував.

13 вересня детективи НАБУ повідомили міністру інфраструктури Омеляну про підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

14 вересня Солом'янський районний суд заборонив Омеляну виїзд за кордон. Однак, адвокат міністра стверджує, що його підзахисному дозволили виїжджати за кордон для службового відрядження.

Детективи НАБУ з'ясували, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян придбав новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску, а також 90 тисяч доларів і 25 тисяч євро готівкою. Загальна вартість таких активів у той час становила понад 4 мільйони гривень. 

Володимир Омелян відкинув звинувачення НАБУ в незаконному збагаченні і заявив про намір подати в суд на слідчих Бюро.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ