Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінприроди готує концепцію реформування природоохоронної служби

Мінприроди готує концепцію реформування природоохоронної служби, - Урядовий портал.

Проект реформування служби природоохоронного нагляду і контролю на даному етапі проходить погодження на рівні профільних міністерств. Після проходження цієї процедури документ буде передано на розгляд Уряду. Про це в інтерв’ю виданню «Цензор» розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

"Насправді проект реформування Державної екологічної інспекції готовий. Плануємо його найближчим часом запропонувати до схвалення. І якщо Кабмін скаже, що ця концепція влаштовує, то це означає ліквідацію старої структури. Після цього буде прийняття рішення про створення нової природоохоронної служби, затвердження положення про неї та обрання керівника, від якого залежатиме ефективність запроваджених реформ. Сподіваюся, що це буде відкритий публічний процес», - пояснив Остап Семерак.

За його словами, має бути створена нова структура з новими принципами роботи та мотиваціями.

«Ми повинні повторити той курс реформ, який Арсен Аваков провів у поліції, коли міліція була ліквідована – і була створена нова структура з новими людьми. Це повинна бути система, яка працюватиме на моніторинг та упередження екологічних загроз і катастроф. Також вона повинна надавати об'єктивну інформацію про стан довкілля. Сьогодні в Україні ніхто не може отримати он-лайн інформацію про поточний стан атмосферного повітря, води та ґрунту», - зазначив Міністр екології та природних ресурсів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ