Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінські угоди не працюють, але є інший вихід, - Гриценко

Україні потрібен стійкий мир, безпека і спокій в країні. Однак підписані Мінські угоди не забезпечують цю базову мету. Про це сьогодні, 10 березня, відповідаючи на запитання Гал-інфо під час прес-конференції у Львові заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

За його словами, жоден пункт Мінських угод не був виконаний, але за цей період часу десятки тисяч разів порушувалися умови перемир’я, захоплювали населені пункти, гинули українські солдати та цивільні.

«Мінські угоди не працюють і не працюватимуть. Справа у тому, що ніхто навіть не читав їх, але усі вимагають їх виконання. Їх виконувати неможливо. Потрібно шукати нове рішення. Воно не повинно бути такими, як Мінські угоди, - написані Путіном, а Україною та міжнародною спільнотою. У Гітлера його думки ніхто не питав. Лише коли світ зрозуміє, що Путін і Гітлер – це одне і теж  і що він є загрозою для цивілізованого світу, тоді почнуть шукати вихід», - сказав Гриценко.

Він також роз’яснив пункти Мінських угод: «Коли Порошенко говорить, що виборів на Донбасі не буде до того часу, поки Росія не виведе свої війська і техніку, а Україна не поверне контроль над кордоном, то у Мінських угодах прописано інше – вибори мають відбути, незважаючи на присутність російських військ. Путін і Німеччина вимагають – підписали ці угоди, то виконуйте їх. Порошенко говорить – амністії для причетних до вбивств і катувань не буде, але у Мінських угодах написано – безумовна амністія для усіх».

За словами Анатолія Гриценка, Мінські угоди передбачили утворення двох автономних республік, які названі регіонами з особливим порядком місцевого самоврядування, які можуть укладати міжнародні договори з іншими державами.

«Однак за усі руйнування платити будуть не вони і не агресор, а ми – українці. До того ж в Мінських угодах немає жодного слова про Крим. Треба шукати інше рішення. Варто пам’ятати, що у нас парламентсько-президентська республіка. Президент може зробити помилку, але парламент може цю помилку виправити. Внести на розгляд парламенту питання надання особливого статусу для окупованих районів і провалити голосування. На цьому все закінчиться», - сказав Анатолій Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ