Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінсоцполітики розпочало співпрацю з британським Фондом Lumos

Мінсоцполітики розпочало співпрацю з британським Фондом Lumos для покращення захисту прав дітей в Україні. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Уряду.

Юлія Соколовська від імені Міністерства соціальної політики підписала меморандум про співпрацю з Фондом Lumos, метою якого є надання підтримки Уряду у процесі трансформації системи догляду за дітьми в інтернатах на систему, в якій дитина виховується у сімейному або наближеному до сімейних середовищі, ґрунтуючись на переконанні, що жодна дитина не має бути позбавлена сімейного оточення.

Основними завданнями Меморандуму є удосконалене надання соціальних послуг родинам з дітьми в Україні та підтримка обласних державних адміністрацій у розробці та реалізації регіональних планів реформування системи інтернатів на основі кращих міжнародних практик.

“Наша мета - щоб кожна дитина виховувалась у сім’ї або в умовах, наближених до сімейних, адже догляд дитини у інтернаті шкодить як її розвитку, так і суспільству в цілому. Крім того, лише 15% коштів, що виділяються на утримання інтернатів покривають потреби дітей. Виявлення і вчасна допомога сім’ям у складних життєвих обставинах, щоб діти не потрапляли в інтернати - пріоритет Мінсоцполітики ”, - сказала Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Експерти Фонду Lumos будуть залучені до розробки політик, нормативних актів щодо процесу деінституалізації в Україні, навчатимуть працівників, що працюють у сфері захисту дітей. Наразі Фонд вже працює в Україні у Житомирській області. Надалі допомога Фонду буде залучатися в інших областях України для підтримки реформи інтернатної системи.

“Жодна дитина із закладу інституційного догляду не може залишитися без уваги, опинитися поза процесом реформи. Також важливо забезпечити участь дітей у захисті їхніх прав”, - зазначив Алекс Хрістопулос, виконавчий директор Фонду Lumos.

Довідково

Дія Меморандуму між Мінсоцполітики та Фондом Lumos триває до 31 грудня 2021 року. Фонд Lumos міжнародна неурядова благодійна організація заснована британською письменницею Джоан Роулінг - авторкою семи романів про пригоди Гаррі Поттера, що сприяє припиненню інституціалізації дітей у всьому світі. Люмос з 2005 року приділяє особливу увагу країнам Центральної та Східної Європи, обтяженим спадщиною колишньої комуністичної системи у сфері захисту прав дітей.

Нагадаємо, у Україні запрацює кол-центр для постраждалих від торгівлі людьми та насильства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ