Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінветеранів планує опікуватися долями тих, хто зник безвісти, та членами їхніх родин

Як повідомили у прес-службі Міністерства у справах ветеранів України, Міністерство планує опікуватися долями тих, хто зник безвісти, та членами їхніх родин.

Закон про надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих підрозділів створить підстави для розуміння того, скільки добровольців брали участь в бойових діях на Сході, зокрема у 2014-2015 роках. Також він дозволить опрацювати питання того, скільки з них вважаються зниклими безвісти. Про це Міністр у справах ветеранів розказала Голові делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Алану Ешліманну. Під час зустрічі з Іриною Фріз пан Ешліманн розповів, що Червоний Хрест активно займається пошуками зниклих безвісти на непідконтрольній українській владі території.

"Є велика неузгодженість з пошуком бійців добровольчих батальйонів, які навіть з часом не увійшли до підрозділів ЗСУ, Нацгвардії. Нині немає структури чи організації, міністерства, яке б змогло допомогти в отриманні повної інформації про тих осіб, що зникли", - розказав Алан Ешліманн.

В ході зустрічі були обговорені питання співпраці Мінветеранів з МК Червоного Хреста щодо підтримки родин незаконно ув'язнених та родин зниклих безвісти. Зокрема, досягнуто домовленості про проведення спільної сесії для опрацювання питання щодо включення в програми для родин зниклих безвісти та родин ув’язнених.

"У нас вже є звернення від членів родин полонених та  зниклих безвісти. Ці проблеми є для нас дуже актуальними, й ми готові над цим працювати", - запевнила Ірина Фріз.

Міністр запросила долучитись фахівців Червоного Хреста до співпраці з розробки нового Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Цей закон має стати справді дієвим та таким, що зможе вирішувати актуальні потреби ветеранів та їхніх родин, на відміну від того, що діє зараз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ