Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінветеранів: Важливо зібрати команду фахівців, які будуть працювати з ветеранами

Важливо зібрати команду фахівців, які будуть працювати з ветеранами та надаватимуть їм послуги у ветеранських просторах. На цьому наголосила заступник Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк, оглядаючи приміщення майбутнього ветеранського простору у Рівному, - інформує прес-служба Мінветеранів.

ʺТакі проєкти починаються не з ремонту, а зі збору команди, яка зможе працювати з ветеранами. Ветеранський простір - це комунікаційний майданчик між державними та недержавними інституціями. Мета їх створення – аби допомогти нашим ветеранам бути соціально інтегрованими, отримати психологічну підтримку, освіту, роботу, аби ветеран міг забезпечити себе матеріальноʺ, - наголосила Оксана Гаврилюк.

Вона зауважила, що всьому світі існують такі заклади, як ветеранські простори, ветеранські хаби, які є інструментом повернення ветерана до соціального життя після його участі у бойових діях. Такі заклади є в США, Хорватії, Грузії й вони вже починають з’являтись в Україні.

ʺМи оглянули приміщення, яке було виділено місцевою владою, під реалізацію такого проєкту, як ветеранський простір у Рівному. Ми сподіваємось, що такі простори мають запрацювати в найближчі роки в усіх обласних центрах України. Місцевій владі ми презентували концепт ветеранського простору, дали розуміння, що тут мають знаходитись тренінгові зони, дитяча кімната, зона для відпочинку, окреме приміщення для роботи з психологомʺ, - розповіла заступник Міністра.

Такі проєкти вже успішно існують в Житомирі, це ʺДім ветеранаʺ, в Києві ʺВетеран хабʺ. Нині запущено проєкт по створенню таких центрів і в інших містах, зокрема в Рівному.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ