Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінветеранів закликає сприяти спортивній активності ветеранів

Сприяти спортивній активності ветеранів, надавати приміщення та майданчики закликала місцеву владу заступник Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк. Про це повідомили у прес-службі Мінветеранів.

Перелік спортивних майданчиків та залів, які наразі надаються ветеранам на безоплатній основі, можна знайти на офіційному сайті Мінветеранів.

ʺЗаняття спортом - це важлива складова реабілітації ветеранів, тим паче вона необхідна тим, хто отримав поранення, травмувався під час бойових дій. З цього року Мінветеранів опікуватиметься відбором та проведенням національних змагань ʺІгри Нескоренихʺ (Invictus Games). Ці змагання, в першу чергу, покликані залучити якомога більше ветеранів до активного способу життя. В пріоритеті не захмарні результати, будь-якою ціною, а саме бажання бути активним, здоровим, соціальним. Аби досягти цього ветерани повинні отримати можливість займатись спортом, а отже, мати достойні, придатні майданчики для цих занятьʺ, - наголосила Оксана Гаврилюк.

Напередодні Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз звернулась з офіційним запитом до обласних державних адміністрацій, з проханням скласти список усіх майданчиків, які доступні як для широкого загалу, так і закладів різних форм власності, які позитивно ставляться до ветеранів війни і готові безкоштовно надавати місце для їх тренувань, занять спортом.

Наразі чимало областей вже відреагували і надали відповідні дані, які оприлюднені на сайті в розділі ʺВетеранамʺ, ʺСпортʺ, або за посиланням.

Варто визнати, що в різних областях перелік спортивних майданчиків та залів, їх якість, дуже різняться.

ʺМи закликаємо решту областей також надати перелік місць, де це можливо робити. А також зважити на важливість цього питання і мотивувати комунальні заклади та навіть зали приватної форми власності надавати ветеранам можливість відвідувати їх безкоштовно, у зручний часʺ, - наголосила Оксана Гаврилюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ