Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська профспілка „Захист праці” пікетує приймальню Президента Віктора Ющенка

Міська профспілка „Захист праці” зараз пікетує приймальню Президента Віктора Ющенка. У заході беруть участь близько 40 пікетуючих. Як вони заявляють, понад 10 років 90 тисяч львів’ян відстоюють свої права на проживання у відомчому житловому фонді колись потужних львівських промислових підприємств. На сьогодні більшість з таких підприємств приватизовані, а житловий фонд нові власники переводять у статутний, виселяючи жителів та створюючи їм неприпустимі житлові умови. Про це „Гал-іnfо” під час пікету розповіла заступник голови міської профспілки „Захист праці” Людмила Поліщук.
„Нові власники примусово намагаються виселяти людей із відомчого житлового фонду, змушуючи їх підписати договір, за яким власники мають право здійснити виселення протягом 5 днів, - розповіла Людмила Поліщук. – Жителям зумисне відключають світло, тепло, у бухгалтерії дописують неіснуючі борги та відмовляються приписувати у житловому фонді новонароджених дітей”.
Міська профспілка „Захист праці” створена минулого року, до того часу представники відомчих житлових будинків зверталися до різних інстанцій окремо. Міська профспілка „Захист праці” має намір створити юридичну групу для того, щоб у судовому порядку захищати свої права.
Пікетуючі планують сьогодні передати через приймальню звернення до Президента України Віктора Ющенка до остаточного і кінцевого визначення проблем відомчого житла у Львові, створити спеціальну державну комісію, очолювану представником уряду за посадою не нижче віце-прем’єр-міністра, у складі представників відповідних міністерств за посадами не нижчими заступників міністрів, представників ФДМУ, голів профілюючих комітетів ВРУ та депутатів фракцій і груп парламенту.
Порядок забезпечують до 20 правоохоронців. Пікет триватиме до 13.00.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ