Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міського голову просять перевірити стан 10-кілометрового підземного тунелю у Львові

Під Львовом на глибині 40 метрів є тунель від вул. Наукової до пр. Чорновола. Нещодавно львівські дігери оприлюднили фото цього тунелю і заявили про його аварійність. Депутатка Львівської міськради від Європейської Солідарності Оксана Маруняк звернулась до виконавчої влади з проханням перевірити, чи справді тунель загрожує обвалом.

За її словами, наприкінці травня цьогоріч львівські дігери Андрій Риштун та Іван Акимов дослідили 10-кілометровий підземний каналізаційний тунель у Львові, який на глибині 40 метрів простягається від вул. Наукової, через вул. Виговського та мікрорайон Левандівка до пр. Чорновола. 

"Активні громадяни подолали всю протяжність тунелю, зробили фото- та відеофіксацію. 
Із зібраних матеріалів та зі свідчень самих дігерів видно, що тунель перебуває в неналежному стані, його дно зруйноване, стінки пробивають струмені води, у деяких його частинах – стрімка течія води та нечистот, люки та драбини заіржавіли.
Зі слів дослідників, тунель перебуває в аварійному стані, який у випадку підтоплення та подальшої бездіяльності становить загрозу обвалу. Внаслідок цього життя та здоров’я мешканців міста Львова, чиї будинки розташовані над тунелем, а також їхня власність є у потенційній небезпеці", - розповіла Оксана Маруняк. 

На останньому пленарному засіданні ЛМР 17 червня депутатка попросила міського голову створити тимчасову комісію, яка перевірить стан тунелю, пошкодження його стінок, дна та інших елементів, а також у випадку підтвердження наведених фактів усунути пошкодження провести необхідні роботи щодо укріплення тунелю та інші дії, які убезпечать тунель від провалювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ