Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міський голова Червонограда про конфлікт зі "Свободою"

Міський голова Червонограду сьогодні, 13 травня, у коментарі Гал-інфо спростував звинувачення ВО «Свобода» у тому, що начебто він дозволив всупереч заборони міської ради використання радянської символіки під час святкування 9 травня. Він назвав звинувачення надуманими і неправдивими.

За його словами, такі заходи до дня 9 травня в Червонограді відбуваються щороку. У заходах беруть участь представники ветеранської організації, керівники підприємств, голови профспілок, окрім того, ветерани, родичі тих, хто загину у війні, навіть в’язні концтабору.

Міський голова каже, що бере участь у цьому святкуванні, адже до цього його зобов’язує посада, окрім того, він стежить і затим, щоб на святі була присутня державна символіка.

Як розповів Ігор Чудійович, на захід йшли не для того, щоб когось прославляти, а для того, щоб вшанувати пам'ять полеглих.

«Ветерани мають копію прапора перемоги. Ми неодноразово наголошували на тому, щоб його не використовували, щоб не розколювали суспільство, щоб не було нападів на наших національних героїв – вояків УПА. На словах, вони погоджуються, але контролювати це складно», - сказав він.

Ігор Чудійович також додав, що рішення міської ради щодо заборони використання радянської символіки у місті не було, а тому це дезінформація з боку ВО «Свобода». Він заявив, що ніколи не був у Комуністичній партії і завжди стояв на націоналістичних засадах.

«Ці звинувачення викликають у мене здивування. На цій посаді я вже третій термін і саме за моєї каденції у Червонограді встановили пам’ятки Бандері. Це якась політична гра. Червоноград не заслуговує на таку славу, адже наше місто було першим, де зняли пам’ятник Леніну, звідси пішли перші шахтарські страйки, які дали поштовх розвалу СРСР. Звідки взялися такі думки, що я мало не йшов на чолі колони комуністів..., мені складно сказати», - сказав Ігор Чудійович.

На запитання, для чого тоді з’явилися такі інформаційні повідомлення, він відповів: «Я не знаю. «Свобода» - це найбільша фракція у міській раді (з 50 депутатів 23 свободівці, окрім того, секретарем ради є свободівець). На жаль, у нас з ними не склалися стосунки з перших днів. Це дуже велика фракція, яка вважає, що здатна діяти цілком самостійно. Не хотілося б мені про це говорити, але там не всі гідні люди».

На питання, що він думає з приводу можливої відставки, Ігор Чудійович відповів: «Є якийсь задум, коментувати щось складно. Думаю, що вони і близько не усвідомлюють масштабів відповідальності цієї посади, до того ж у такому особливому місті, як Червоноград. Мені немає потреби чогось доводити, адже провини моєї немає. Варто розуміти, що якщо ти керівник території, то ти повинен цей тягар нести. Це державне свято, хіба я міг не брати участь у його відзначенні? Не можна втікати від цієї відповідальності, адже міський голова повинен стежити за тим, що відбувається у місті. Я вважаю, що це певна спланована політична акція, як додатковий піар політичної сили».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ