Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МІЖНАРОДНИЙ АУДИТ – ЦЕ СОРОМ ДЛЯ УКРАЇНИ, – ГРИЦЕНКО

«Я вважаю проведення міжнародного аудиту діяльності уряду Тимошенко абсолютно недоречним. Це сором для країни і нищівний удар по суверенітету держави», - заявив в інтерв’ю «Главреду» голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

 
За його словами, таким чином Україна фактично вивернула б свої кишки назовні і визнала б свою власну неспроможність.«Нам як державі вже більше вісімнадцяти років! У нас сотні тисяч державних чиновників. Є Рахункова палата під егідою парламенту, є Головне контрольно-ревізійне управління в системі виконавчої влади, є ціла купа силових структур, які утворені для протидії корупції, боротьби з економічною злочинністю. Вони мають право проводити планові і позапланові перевірки, порушувати кримінальні справи і доводити їх до суду. На утримання цих структур витрачаються мільярди з бюджету. І при всьому цьому хочуть залучити міжнародних аудиторів? І платити їм з нашого бюджету?!» – відзначив голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

 

На його думку, підтримка ідеї міжнародного аудиту командою Тимошенко виникла, бо ніхто не вірить, що Янукович забезпечить об’єктивність перевірки результатів діяльності попереднього уряду. «Можливо, Янукович теж хоче уникнути звинувачень у необ’єктивності і  саме тому наполягає на зовнішній перевірці», – вважає Гриценко.

 

За словами народного депутата, якщо міжнародний аудит буде проведено прозоро й об’єктивно, він виявить серйозні фінансові та бюджетні зловживання, буде порушено карні справи проти колишніх урядовців або чиновників, постануть питання: що робити далі, хто розслідуватиме злочини і вестиме кримінальні справи – українські слідчі, з МВС, Податкової міліції, СБУ і ГПУ, чи за тою самою «логікою недовіри» всупереч чинному законодавству потрібно буде привезти чужих слідчих із закордону.

 

«Коли справи дійдуть до суду, то виникне наступне питання: а який суд вино
ситиме вироки – український чи, оскільки йому теж немає віри, то і суддів з адвокатами теж привеземо із закордону? Так ми далеко зайдемо. В тупик, - вважає Гриценко. – Єдиний правильний шлях у цій ситуації – системна реформа правоохоронної і судової систем, які мають забезпечити дотримання закону для всіх, а не вибірково, за командою згори», – підкреслив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ