Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний день дитини з онкологічною патологією не є днем жалоби, а днем перемоги над онкопатологією — Ірина Микичак

Заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак переконана, що  Міжнародний день дитини з онкологічною патологією не є днем жалоби, а днем перемоги над онкопатологією — про це вона заявила сьогодні, 14 лютого 2006 року, під час прес-конференції з нагоди Міжнародного дня дитини з онкологічною патологією.
«На сьогодні онкопатологія не є тією хворобою, що призводить до трагічних наслідків, — наголосила Ірина Микичак. — Вже з 1991 року в Україні відбувається серйозний поступ у розвитку дитячої онкології». За її словами, питання онкології на сьогодні стоїть на високому державному рівні, зокрема, у 2005 році Львівська обласна дитяча  спеціалізована лікарня отримала медикаментів на лікування онкохворих дітей на суму більш ніж 2 млн 700 тис. грн.
«У дитячій онкології ми не вживаємо слово «рак», а вживаємо «злоякісна пухлина», бо це не є вироком, а є діагнозом, з яким треба боротися і поборювати», — наголосив завідувач хірургічного відділення Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні Ігор Лукавецький.
«Ми займаємося пухлинами кістково-суглобової системи, нирок, печінки, — розповіла обласний дитячий онколог Зоряна Кізима. — Наші досягнення пов’язані перш за все з локалізацією пухлин, а також ранньою діагностикою. Ми хочемо наголосити на необхідності у ранній діагностиці».
Як зазначила  заступник начальника Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, у 2005 році для проведення діагностики, обласній дитячій спеціалізованій лікарні був переданий ультразвуковий апарат експертного класу.
«Ми також звернулися до Міністерства охорони здоров’я про надання Львівській обласній дитячій  спеціалізованій лікарні статусу Західного педіатричного лікувально-діагностичного центру», — додала Ірина Микичак.
З 1991 року щорічно у хірургічне відділення Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні поступає від 16 до 40 первинних онкологічних хворих, причому збільшення кількості хворих зумовлене покращенням діагностики і поступленням хворих з-поза меж Львівської області. На цей час під наглядом є понад 200 дітей, вилікуваних від онкологічних захворювань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ