Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

МКІП та ЮНЕСКО на спільній нараді напрацьовували «дорожню карту» подальших спільних дій

27 березня відбулася 4-та Міжнародна координаційна нарада з питань збереження культурної спадщини в Україні, організована Міністерством культури та інформаційної політики України і ЮНЕСКО.
Фото - Мінкультури

Головне завдання наради – подальша координація дій, обмін оновленою інформацією щодо стану та потреб сфери культурної спадщини України та складання дорожньої карти подальших спільних дій між МКІП та міжнародними партнерами у питаннях захисту і підтримки української культури.  

Участь у нараді взяли Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступниці Міністра Катерина Чуєва, Анастасія Бондар, Галина Григоренко та заступник генерального директора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне.

Серед іншого, під час зустрічі сторони обговорили потреби та пріоритети на 2023 рік та визначили середньострокові пріоритети розвитку культурної сфери України.

Заступниця Міністра Анастасія Бондар розповіла про ключові виклики для діджиталізації українського культурного сектору.

«Наразі ми маємо великий виклик: документація на 12 мільйонів музейних предметів і 120+ тисяч об'єктів нерухомої культурної спадщини має бути переведена з паперового в цифровий формат. Також Міністерство потребує створення захищених баз даних: модернізації серверів та забезпечення кібербезпеки, а музеї та бібліотеки потребують обладнання для процесу оцифрування (ноутбуки, сканери тощо)», - сказала вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ