Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

МОК: проведенню Олімпійських ігор не завадить навіть режим НС через COVID-19

Літні Олімпійські ігри в Токіо будуть проводитися навіть в умовах надзвичайного стану. Про це повідомляє BBC News з посиланням на заяву віцепрезидента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Джона Коутса. Про це інформує пресслужба Відділення НОК України у Львівській області.

"Ігри будуть проведені, навіть якщо під час турніру в Токіо буде діяти режим НС через COVID-19. Зараз в Японії успішно пройшли тестові турніри у п'яти видах спорту в той час, як в країні діяв режим НС", - сказав Коутс.

Він сподівається, що з ростом кількості щеплень покращаться результати опитувань і громадська думка. За останніми даними, понад 70% японців виступають проти проведення Олімпіади через епідеміологічну ситуацію в країні.

Наразі в Токіо і дев'яти інших префектурах Японії діють надзвичайні заходи, зокрема заборона на продаж алкоголю в барах і ресторанах, які повинні зачинятися о 20:00, а також прохання уникати поїздок і несуттєвих прогулянок. 23 травня аналогічні обмеження набудуть чинності в префектурі Окінава, яка повідомила про рекордну кількість заражень на цьому тижні. Надзвичайний стан в Токіо має закінчитися 31 травня, але експерти в області охорони здоров'я попередили, що кількість щоденних випадків захворювання, хоча і нижча, ніж минулого тижня, не впала до рівня, який виправдав би ослаблення обмежень.

Олімпійські ігри в Токіо були перенесені з минулого року на цей. Ігри пройдуть з 23 липня до 8 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ