Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Молдова вводить кримінальне покарання за політичну корупцію

Кримінальний кодекс Молдови доповнять статтями, які передбачатимуть покарання за політичну корупцію у вигляді позбавлення волі на термін до 7 років.

Про це повідомляє News Maker.

"Парламент Молдови проголосував за законопроєкт, який доповнює Кримінальний кодекс статтями, що містять відповідальність за активну та пасивну політичну корупцію. Такі злочини каратимуть позбавленням волі на строк до 7 років", — йдеться у повідомленні.

Доповнення до КК містяться у поправці голови юридичної комісії парламенту Олесі Стамате до вже наявного законопроєкту, що обмежує права неконституційних партій, пояснює видання. На пропозицію Стамате до кримінального кодексу включили дві нові статті.

Стаття 324/1 "Пасивна політична корупція" передбачатиме покарання на термін від 3 до 7 років позбавлення волі за отримання грошей або інших майнових благ виборною особою за вихід із партії та/або перехід до іншої партії.

Стаття 324/2 "Активна політична корупція" передбачатиме схоже покарання за підкуп виборної особи з тією самою метою.

"Законопроєкт також запроваджує до Кримінального кодексу відповідальність за отримання політичною партією чи конкурентом на виборах незаконного фінансування від злочинної групи", — пише NewsMaker.

Тим самим законопроєктом парламент запровадив заборону на участь у виборах виборних осіб від партій, визнаних неконституційними, зазначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ