Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Молдова висилає ще одного співробітника посольства рф

Як уточнює МЗС у Кишиневі, російський дипломат має 48 годин, щоб залишити територію Республіки Молдова.

Сьогодні посла росії в Кишиневі Олега Васнецова викликали до Міністерства закордонних справ Молдови, щоб повідомити, що співробітник посольства оголошений небажаною особою в Республіці Молдова.

Про це повідомляє місцева служба Радіо Свобода.

Після цього російський посол заявив пресі, що дії влади Молдови є «недружніми» і що від Москви буде відповідь.

Як уточнює МЗС у Кишиневі, російський дипломат має 48 годин, щоб залишити територію Республіки Молдова.

Таке рішення ухвалили відразу після обшуків у парламенті, проведених 31 липня співробітниками Служби розвідки і безпеки (SIS) і Прокуратури боротьби зі злочинністю та особливо важливими справами Молдови (PCCOCS).

Після цих обшуків на 72 години було затримано депутата парламенту і співробітника прикордонної поліції за підозрою у державній зраді і змові. За версією прокуратури, вони збирали і передавали співробітнику посольства росії в Кишиневі інформацію, яка «шкодить інтересам Республіки Молдова».

Олег Васнєцов назвав «дивним» те, що російський дипломат був оголошений персоною нон-грата, доки не завершено розслідування і «не зібрана доказова база».

Коментуючи затримання двох чиновників, президент Майя Санду заявила в інтерв’ю Jurnal TV, що «найголовніше зараз – переконатися, що цей приклад державної зради буде покараний найсуворішим чином, як того вимагає закон» .

Рік тому Молдова вислала 45 з 70 російських дипломатів і технічних співробітників російського посольства після того, як журналістське розслідування виявило «надмірну» кількість антен на будівлях посольства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ