Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова невідомий підсипав дерева сіллю

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Як стало відомо з соціальних мереж, 20 серпня у центрі міста невідомий чоловік сипав сіль під дерева на вулицях та в парку ім. Франка. Працівники Галицької районної адміністрації та ЛКП «Зелений Львів» перевірили вказані у соцмережах локації та виявили речовину під деревом у парку та ще під трьома – на вулицях Лепкого та Гребінки, – повідомляє ЛМР.

Оскільки не було опадів, а сіль комунальники оперативно прибрали, то коренева система дерев залишилось неушкодженою. Але за інших обставин дерева могли загинути.

«Найбільш шкідливим є посипання сіллю для молодих дерев, оскільки коренева система ще невелика. Якщо випаде дощ і ця сіль потрапить до коренів у ґрунт, то це може бути смертельно для дерева. На дорослі дерева це матиме менший вплив, але в будь-якому випадку засолення ґрунту є шкідливим і має негативний вплив.

Саме для молодих дерев це критично шкідливо і може призвести до загибелі дерева, а для старших – це все одно буде шкідливо, може бути і всихання гілок, залежно від кількості солі та тривалості впливу.

Тож важливо прибрати сіль до опадів, поки вода не розчинила її, бо засолений ґрунт вже не можливо очистити, хіба замінити», – розповіла Оксана Луцко, заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Відтак, мешканців закликають не вчиняти таких дій, а в разі фіксації подібних випадків – телефонувати на Гарячу лінію міста (15-80) та в поліцію (102), адже йдеться про пошкодження власності громади міста.

«Навіть зараз, попри ситуацію в країні та обмеженні видатки, ми продовжуємо озеленювати наші вулиці. А в межах ініціативи «Подаруй місту дерево» робимо це разом з небайдужими мешканцями. Тому просимо всіх  цінувати це, бути свідомими та не нищити зелені насадження. Водночас дякуємо небайдужому мешканцю, який повідомив про цей випадок і ми змогли оперативно на нього відреагувати», – наголосили в Галицькій РА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ