Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь готується до проведення Патріаршого Молодіжного Собору

21-22 жовтня 2006 року у Львові відбудеться Патріарший Молодіжний Собор “Молодь у Церкві III тисячоліття” – повідомляє прес-служба УГКЦ.
Під час Патріаршого Молодіжного Собору Церква дає можливість висловитись молодим людям про їхнє бачення свого місця у Церкві та державі і шляхи оптимальної співпраці із ними, а також безпосередньо від молодої людини почути про проблеми, які заважають покращенню та поглибленню відносин між Церквою і молоддю, а також почути про потенційні можливості їх вирішення.
Патріарший Собор готується попереднім проведенням Єпархіальних Соборів, які викристалізовують питання, що будуть піднятими на Патріаршому Соборі. Тому 21-22 жовтня декретом правлячого архієрея преосвященного Ігоря Возьняка проголошено про скликання Львівського Архиєпархіального Молодіжного Собору під гаслом: “Молодь у Церкві третього тисячоліття”. Також декретом архиєпископа утворений секретаріат Собору, який безпосереднього займається питаннями приготування Собору.
Собор проводиться після свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке святкуємо 14 жовтня, що також є певним символом. Бо це свято в національному та історичному аспекті є святом українського державотворення. А також у Львові Церква Покрови Пресвятої Богородиці, що на вулиці Личаківській, 175, належить о. Салезіянам, основою яких є праця із дітьми та молоддю на виховання добрих християн і громадян своєї держави. Тобто молодь є під опікою Божої Матері. Тому цей Молодіжний Собор хоче продовжити намагання наших славних попередників у творенні своєї Церкви і держави.
Собор складається із двох частин: науково-практичної конференції та з’їзду молоді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ