Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодіжна ліга захисту тварин заявила, що у Києві масово отруюють тварин

За інформацією Молодіжної ліги захисту тварин (МЛЗТ), 20 лютого, в суботу, в Києві розпочалося масове отруєння тварин. Отруєння відбуваються майже у всіх спальних районах Києва, а саме на Теремках-1, Троєщині, Сирці, Борщагівці, Оболоні. Інформація про летальні випадки до представників Ліги надходить постійно від власників тварин та опікунів. За свідченнями очевидців, більшість постраждалих собак – домашні тварини, чиї господарі не були попереджені про це масове вбивство.

 

«Собаки, за свідченнями очевидців, помирають у страшних муках, – говорить Терещенко Ірина, президент МЛЗТ. Скоріш за все, використовують нервово-паралітичну отруту, але стверджувати про щось конкретне про спосіб вбивства ще рано – збираються докази, проводяться лабораторні дослідження, фіксуються випадки отруєння в відділеннях міліції та ветеринарних лікарнях міста».

 

Представники Ліги нагадують, що отруєння тварин є негуманним та неефективним вирішенням проблеми бездомних тварин, а також прямим порушенням Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», ст. 299 Кримінального кодексу України, ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Міської програми, прийнятої Київською міською державною адміністрацією у жовтні 2007р «Про регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами».

«Мій Віллі помер у страшних муках. 20 лютого ми як і завжди гуляли з ним у лісі, не підозрюючи про загрозу, коли йому стало погано. Швидка доїхати не встигла. Лікарі поставили діагноз – отруєння, – говорить Сизоненко Юлія, 25 років, одна із постраждалих. Зараз наша родина чекає на офіційний медичний висновок, щоб писати заяву в міліцію, адже винних повинно бути покарано».

 

За свідченням Юрія Носова, одного з потерпілих власників, вони боролися за життя свого Уліса - багатократного чемпіона України, Росії, Білорусії та Молдови 7 годин. «Немає ні сил, ні слів, щоб описати це жахіття…я не можу спати вже третю добу поспіль - у вухах стоїть цей крик болі», – говорить Юрій.

 

«Міська програма «Про регулювання чисельності бездомних тварин гуманними методами» була прийнята 25 жовтня 2007 р. і передбачає ряд комплексних заходів, таких як створення районних міні-притулків, масова (в місяць планувалося стерилізувати не менш ніж 500 тварин) стерилізація, вакцинація та ідентифікація безпритульних тварин, інформаційно-освітня кампанія щодо гуманного та відповідального ставлення до тварин. Але, на жаль, міською владою не було реалізовано жодного з цих пунктів, а навпаки, усіма можливими засобами КГГА заважало громадським організаціям та відповідальним опікунам реалізовувати програму власними зусиллями та коштом. Тому, ситуація, що склалася зараз в Києві з безпритульними тваринами - є прямим наслідком бездіяльності та непрофесійної роботи Київської міської влади», - зазначенно у повідомленні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ