Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Молот" - новий міномет від "Укроборонпрому"

Скорострільність – 12 вистр./хв, дальність ураження ворожих цілей – понад 7 км. Такими є характеристики новітнього міномету «Молот», розробленого фахівцями ПАТ «Завод «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром».
міномет Молот

Новинку вже презентували в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2015» 22-25 вересня.

«Молот» являє собою гладкоствольну жорстку систему, заряджання якої відбувається з дула. Міномет оснастили сучасним прицілом MUM 706 M та встановили спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного заряджання. Вага в бойовому положенні становить 210 кг.

Новий міномет зібрав вже багато позитивних відгуків від  військових та технічних фахівці, наразі тривають його державні випробування. За їхніми результатами «Молот» має стати на озброєння української армії,  а завод «Маяк» готовий виготовити його у необхідній кількісті.

ПАТ «Завод «Маяк» спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки, проведенні та реалізації науково-дослідних і конструкторсько-експериментальних робіт з розробки та впровадження у виробництво нових виробів. Саме тут розробили спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин «Хамві» та «Саксонів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ