Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Монетизація пільг може завершитись великим скандалом

Перехід на повну монетизацію пільг потребує багато часу, нової законодавчої бази та нових методів адміністрування коштів. Про це сьогодні повідомив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

«Монетизація це – трансформація державних зобов’язань в реальні гроші для пільговиків. Щоб позбутися старої (нині діючої) системи, потрібно здійснити три основних кроки: створити саму систему монетизації, тобто змінити систему досі діючих взаєморозрахунків між підприємствами та держбюджетом, далі потрібно визначити, як буде відбуватися адміністрування цих коштів, де їх зберігатимуть, хто охоронятиме, можливо для цього потрібно створити нову структуру, і найголовніше – чітко визначити правила, як ці гроші слід витрачати. На даному етапі, жодних, навіть приблизних механізмів, українцям не представили. Тому говорити про монетизацію пільг без будь-яких реальних механізмів її втілення поки недоцільно, адже є ризик, що люди втратять гарантовані державою пільги», - наголосив Микола Кукуріка.

Нагадаємо, новий міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував про перехід на монетизування пільг в Україні. Крім того, Рева переконаний, що соціальною допомогою користується багато самотніх матерів, які насправді оформили її фіктивно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ