Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть наплодити нових пільговиків для громадського транспорту

Попри постійні нарікання Львівської міської ради на велику кількість пільговиків в громадському транспорті, депутати ЛМР хочуть додати ще декілька тисяч "безкоштовників".
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Як повідомив депутат Львівської міської ради Олекса Возняк, він активно працює, щоб збільшити кількість осіб, які мають право пільгового проїзду в громадському транспорті Львова.

"Мешканці Львівської громади, які отримують пенсію за вислугу років, мають мати право на пільговий проїзд після досягнення пенсійного віку!", - зазначив Олекса Возняк.

Нагадаємо, на території Львівської міської територіальної громади право пільгового проїзду в громадському транспорті відповідно до рішення виконкому ЛМР від 25.01.2019 № 61 “Про забезпечення безкоштовного проїзду пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю III групи у міському транспорті м. Львова“ мають зокрема пенсіонери за віком. Відповідно існує колізія, коли особи, які у свій час отримали пільгові пенсії до досягнення пенсійного віку не можуть безкоштовно користуватись громадським транспортом у Львові навіть після досягнення пенсійного віку.

Варто додати, що право на пенсію за вислугу років крім військових відповідно до ст.52 Закону Україїни "Про пенсійне забезпечення", мають ще 9 категорій працівників. Зокрема це працівники авіації, залізничники, шахтарі, портовики, працівники експедицій, робітники і майстри лісозаготівель, артисти театрів, працівники освіти, спортсмени.... Існують і інші нормативні акти про пільгові категорії пенсіонерів. Відповідно на них також не поширюється рішення ЛМР про пільговий проїзд (повний перелік пільговиків у Львівській громаді доступний за посиланням).

Варто додати, що так звані військові пенсії за вислугу років є набагато вищими за звичайні цивільні за віком.  До прикладу один з керівників комунального підприємства Львова, який одночасно є військовим пенсіонером, відповідно до поданої ним декларації отримав минулого року понад 200 тисяч пенсії. Чи варто при таких доходах запроваджувати ще й пільги на проїзд?

Важливо додати, що учасники бойових дій мають право пільгового проїзду на всій території України попри вік чи пенсійний статус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ