Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові демонтують Монумент Слави: процес запустять з п’ятниці

Елементи конструкції Монумента Слави, що у Львові на вул. Стрийській, (зокрема, найвища стела) є у гостро аварійному стані, тому у п’ятницю, 23 лютого, виконком Львівської міської ради прийме рішення про демонтаж. Про це сьогодні, 19 лютого, під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко нагадав, що ще минулого року було створено робочу групу, яка займалася опрацюванням усіх питань, пов’язаних із розміщенням Монумента Слави на вул. Стрийській.

«Під час одного із цих засідань, під час обстеження об’єкта Галицькою районною адміністрацією було виявлено, що частина елементів конструкції цього комплексу є в гостро аварійному стані. Відтак, було прийнято рішення виконкому про підготовку висновків щодо технічного стану комплексу», - сказав Москаленко.

Він додав, що мерія замовила дослідження Монумента у "Львівської політехніки" - щодо стану ключових конструкцій.

«Згідно з висновків, загальний стан несучих конструкцій пам’ятника, які були обстежені, є аварійним. Вони підлягають демонтажу. Загально-технічний стан комплексу – аварійний, ветхий і такий, що підлягає демонтажу. Ми отримали ряд відповідей на наші запити щодо безпосередньо варіантів музеїфікації. Станом на сьогодні є два рішення», - сказав Андрій Москаленко.

За його словами, перше – це у найближчий час має зібратися робоча група.

«На цю п’ятницю вже готується проект рішення виконкому на виконання попереднього рішення про обстеження аварійної частини. Йдеться про найвищу стелу. Галицька адміністрація буде замовником робіт з демонтажу. Виконком прийматиме рішення про протиаварійні демонтажні роботи щодо стели.

Друге – містобудівний аналіз цієї території обмеженої вулицями Стрийською та Героїв Майдану, Вітовського та площею Франка. З цієї ж п’ятниці, після прийняття рішення виконкому, зможемо розпочати протиаварійні роботи на цій найбільшій стелі, яка становить найбільшу небезпеку», - наголосив Андрій Москаленко.

Він додав, що для проведення робіт місто замовить спеціальну огорожу, щоб роботи провели безпечно. Також для виконання робіт задіють великогабаритну техніку.

«Демонтаж розпочнеться вже з п’ятниці, коли буде рішення виконкому. Першочергові роботи займуть багато часу. Доля наступних елементів буде вирішуватися на інших засіданнях робочої групи», - сказав Москаленко.

Про вартість робіт з демонтажу він не зміг відповісти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ